Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP XTRA

Hennepkwekerij ontmanteld in Wassenaar

In een pand aan de Oostdorperweg in Wassenaar is vandaag vermoedelijk een hennepkwekerij ontmanteld. Op beelden op sociale media is te zien hoe planten en verdacht waar door de politie in een vrachtwagen wordt geladen. 

Jimmy het Anker, de eigenaar van de tattooshop die naast het pand ligt, schrok vanochtend op toen hij met zijn vader in de woonkamer zat en een harde knal hoorde. ,,De politie had ergens een deur geforceerd. Ik dacht dat het bij ons was en liep naar het raam.” Toen zag hij hoe de politie binnenviel bij zijn buren.

In de loop van de dag besloot Het Anker om een bericht op Facebook te plaatsen, omdat er meerdere meldingen binnenkwamen van mensen die dachten dat het om zijn zaak ging. ,,En ik wilde duidelijk maken dat het niet bij ons was, die berichten zuiveren. We zijn net een maand open, dus zoiets is dan heel vervelend. Wij zijn daar ook niet van, we zijn van de tattoos en piercings.”

Lampen

Volgens de tattooartiest zijn er zo’n 650 planten weggehaald en 85 lampen in beslag genomen. ,,Het leek een flinke fabriek te zijn. Het stond helemaal vol.”

De politie kon nog niets kwijt over de actie. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag