Sjaak Bral.
Volledig scherm
PREMIUM
Sjaak Bral. © Frank Jansen

Herbegraaf de oorlogsslachtoffers op respectvolle wijze en geef hun plek door aan de moslims

columnNiet alleen de levenden maken plaats voor de nieuwe Nederlanders. De doden doen ook mee. Er dient meer ruimte te worden gemaakt voor islamitische graven. Ook op de begraafplaats aan de Kamperfoeliestraat, Nieuw Eykenduinen. Pijnpunt: dit gaat mogelijk ten koste van oorlogsgraven. 

 1. Nog geen oplossing voor Haagse moslims die hier begraven moeten worden, onvrede groeit
  PREMIUM

  Nog geen oplossing voor Haagse moslims die hier begraven moeten worden, onvrede groeit

  Ruim een jaar na de uitbraak van het coronavirus is er, tot ongenoegen van islamitische organisaties, nog steeds geen oplossing voor Haagse moslims die hier begraven moeten worden. De koepelorganisaties van moskeeën zijn al lange tijd hierover in gesprek met de gemeente Den Haag, maar tot nu toe zonder resultaat. Dat blijkt uit een brief die koepelorganisatie FIO naar de gemeente heeft gestuurd.
 2. Haagse moslims krijgen geen eeuwige begraafplaatsen in de stad: ‘Er is nu geen ruimte voor’
  PREMIUM

  Haagse moslims krijgen geen eeuwige begraaf­plaat­sen in de stad: ‘Er is nu geen ruimte voor’

  Er komen op korte termijn geen ‘eeuwige’ begraafplaatsen voor moslims in Den Haag. Volgens wethouder Hilbert Bredemeijer is dat op de twee begraafplaatsen van de gemeente ‘helaas niet zo eenvoudig te realiseren’ vanwege de beperkte ruimte. Wel is de gemeente in gesprek met de moskeekoepels FIO en SIORH om na te gaan waar wel mogelijkheden zijn voor een islamitische begraafplaats, eventueel buiten de gemeentegrenzen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag