Volledig scherm
PREMIUM
© Facebook Julia Leda

Herdenkingsdienst om vermoorde Julia laatste eer te bewijzen

Op 25 januari wordt een herdenkingsdienst georganiseerd voor de 30-jarige Julia, die donderdag in stukken werd gevonden in haar yogastudio in de Scheveningse Neptunusstraat. Goede vriend René Verlaan regelt de dienst.

Volledig scherm
Bloemen bij de yogastudio aan de Neptunusstraat © LEEUWEN, JOS VAN

,,Het was een prachtig persoon en ik wil haar op deze manier de laatste eer bewijzen. Het is tragisch wat er met haar is gebeurd’’, laat Verlaan weten. 

De herdenkingsdienst vindt op 25 januari plaats in het Zeeheldentheater. ,,Daar kwam Julia graag. Het is een prachtige grote ruimte waar maximaal 200 man in kunnen.’’ Hoe de avond er precies uit gaat zien, gaat hij in dezer dagen vormgeven. Omdat ze yogalerares was, wil Verlaan het in die hoek zoeken. ,,Er zullen muzikanten komen waar zij fan van was. Ze was gek op het nummer Dounja van Laura van der Kraats. Die wil ik graag uitnodigen. Maar ik wil ook aan sprekers aan het woord laten die haar van dichtbij kennen. En er moet stilte zijn. De rest wordt de komende dagen vanzelf duidelijk’’, stelt Verlaan.

Hij kende Julia zo’n driekwart jaar: een korte tijd, maar waarin hij heel hecht met haar is geworden. Verlaan organiseert feestjes waar zij graag kwam. Ze waren samen bezig een yoga-dance-event op te zetten. ,,Ik had daarom goed contact met haar, we waren heel close'', blikt hij terug. ,,Ze reageerde altijd direct op appjes, maar deze week hoorde ik niets meer van haar. Toen de politie met mij contact opnam met de boodschap dat ze vermist was, wist ik al dat het goed mis was.’’

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag