Hert en bier op Haagse menukaart


Twintig Haagse chef-koks presenteren bier bij het diner tijdens de Week van het Nederlandse bier.

Quote

Velen denken nog steeds dat wijn dé drank is bij het eten

Arvid Bergström

Hollands bier wordt de komende dagen in het zonnetje gezet tijdens de zesde editie van de Week van het Nederlandse bier. Cafés organiseren van morgen tot en met 21 mei proeverijen, brouwerijen in het hele land zetten hun deuren open voor nieuwsgierigen en op verschillende locaties worden masterclasses gegeven. De aftrap van het bierfestijn is in de Grote Kerk in Den Haag. Burgemeester Pauline Krikke slaat daar morgen op de eerste dag van het Bierproeffestival het eerste vat aan, samen met Henri Reuchlin, voorzitter van Stichting Week van het Nederlandse Bier. Liefhebbers kunnen in de kerk op het openingsfeest, maar ook vrijdag of zaterdag, naar hartenlust proeven van zo'n 250 verschillende biersoorten uit meer dan veertig brouwerijen uit heel Nederland.

Voor Hagenaar Arvid Bergström, gediplomeerd internationaal biersommelier en chef-kok, wordt het een feestweek. Als er iémand van bier houdt, is hij het wel. Vooral in combinatie met eten. In 2015 schreef Bergström zijn eerste boek Proef Bier, waarin hij combinaties maakt tussen diners en speciaalbieren. Zijn tweede boek Bier Aan Tafel ligt op dit moment bij de drukker. ,,Dat er bier wordt gedronken als begeleidende drank bij gerechten, moedig ik aan", vertelt hij. ,,Velen denken nog steeds dat wijn dé drank is bij het eten, maar zachte, frisse of zure bieren smaken heerlijk bij een amuse of een voorgerecht. Zware, donkere bieren passen juist goed bij vleesgerechten of desserts met chocolade en donker fruit. En zo kan ik nog wel even door gaan."

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag