Volledig scherm
Kenneth Soechit, archieffoto. © Frans De Best Fotografie

Het doek valt voor BSC'68: voor het eerst sinds 2006 weer in de vierde klasse

Het doek is gevallen voor BSC'68 in de derde klasse. FC Oegstgeest was in de finale van de nacompetitie in Leidschendam met 4-1 een maatje te groot. Door dit verlies komen de Benthuizenaren na de zomer voor het eerst sinds 2006 weer in de vierde klasse uit.

Op de nederlaag op de accommodatie van voetbalvereniging SEV viel weinig af te dingen. FC Oegstgeest voetbalde niet alleen veel gemakkelijker, de zaterdag-vierdeklasser strafte ook de fouten van BSC'68 genadeloos af. Al in de vijfde minuut tastte keeper Michael Verhoef volledig mis bij een hoekschop van Lars van Bommel. Daniël van Vliet knikte de bal vervolgens beheerst in het doel.

Halverwege de eerste helft verdubbelde Van Bommel uit een prachtige crosspass van Rens van der Spek de voorsprong. Captain Remco Bor bracht de spanning vlak voor rust met een treffer uit een spelhervatting terug. Het bleek echter ijdele hoop. Rens van der Spek zette de equipe uit Oegstgeest met een verdekt schot van de rechterflank in de blessuretijd van de eerste helft op 3-1. Net als bij de 1-0 ging Michael Verhoef niet vrijuit.

Negen spelers, maar toch sterker

FC Oegstgeest eindigde de wedstrijd overigens maar met negen spelers. Eric Schaddé van Dooren en Mario Ganfiglio werden bij een 4-1 tussenstand uit het veld gestuurd.

De naar SEV vertrekkende trainer Kenneth Soechit laat BSC'68 dus als vierdeklasser achter. ,,We zijn niet tegen FC Oegstgeest gedegradeerd, maar op basis van het hele seizoen. Een gebrek aan scorend vermogen, met name voor de winterstop, en personele problemen wogen te zwaar."

Blessures

Soechit doelde daarbij vooral op de ernstige blessures van de middenvelders Jelle Verhoeff en Falco Henzen. Verhoeff scheurde eind september tegen Sporting Leiden een kruisband af. De spelbepaler maakt vermoedelijk pas in december zijn rentree. Henzen stond het hele seizoen vanwege blessures aan eerst zijn heup en later zijn achillespees buitenspel.

Ondanks de degradatie hoeft BSC '68 volgens voorzitter Henk Mulder niet bang voor sportief zware tijden te zijn. ,,Er komen veel talentvolle jeugdspelers door. Manuel Goossens, Stijn van Leeuwen en Lion Korving deden tegen FC Oegstgeest mee. En in de vierde klasse krijgen wij ongetwijfeld veel derby's."

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag