Sjaak Bral.
Volledig scherm
PREMIUM
Sjaak Bral. © Frank Jansen

Het grootste gevaar voor mijn gezondheid is nog altijd mijn vrouw

ColumnTen tijde van dit schrijven is er nog geen sprake van, maar als de krant vers geperst op uw mat valt, zal de koninklijke familie zijn geëvacueerd uit Lech. Zó snel grijpt het coronavirus om zich heen. Hoe erg is dat virus eigenlijk?

 1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.
 2. Corona-stress is in veel gevallen niet eenvoudig te bestrijden: ‘Zoek ontspanning in de natuur’
  PREMIUM
  Golfbrekers

  Corona-stress is in veel gevallen niet eenvoudig te bestrijden: ‘Zoek ontspan­ning in de natuur’

  Slecht slapen, piekeren en het niet meer zien zitten. De corona-stress is in veel gevallen niet eenvoudig te bestrijden. Toch zijn er wel degelijk mogelijkheden om ontspanning te vinden. Een stevige wandeling wordt vaak genoemd. Geert van Poelgeest heeft een andere oplossing. ,,Geniet van de natuur. Dat kan zelfs als je in een rolstoel zit. Wie er oog voor heeft, vergeet al zijn zorgen.”
 3. Man misbruikte stiefdochter tien jaar lang vanaf haar vijfde, ook als mama gewoon beneden zat
  PREMIUM

  Man misbruikte stiefdoch­ter tien jaar lang vanaf haar vijfde, ook als mama gewoon beneden zat

  Tien jaar lang pleegde hij seksueel misbruik bij zijn stiefdochter, die nog maar 5 jaar oud was toen het begon. De handelingen speelden zich af in woningen in Rotterdam, Monster, Naaldwijk en Den Haag, zelfs als de moeder van het meisje gewoon beneden in de woonkamer zat. De op Curaçao geboren man (1966) kreeg daarom maandag een celstraf van vier jaar en tbs met dwangverpleging. Ook moet hij zijn voormalige stiefdochter een schadevergoeding van 30.000 euro betalen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag