Volledig scherm
PREMIUM
Zheng, het nieuwe restaurant van Han (links op de achtergrond) en zijn vrouw Ting.(Den Haag 21-06-18) Foto:Frank Jansen © Frank Jansen

Het keizerlijk banket herleeft in Prinsestraat

Han Ji en zijn vrouw Ting boekten negen jaar lang succes met HanTing, hun sterrenrestaurant waar de keukens van oost en west harmonieus versmolten. Nu is het tijd voor een totaal nieuw concept: Zheng. 

H et zachte deegdakje van de dimsum is verdeeld in drie gelijke compartimentjes. Daarin rusten ragfijne blokjes wortel, rettich en selderij. Het gestoomde deeg omhult een vulling van Californische krab en eendenlever. Tofu van paling en ‘Nederlandse’ Anna Gold kaviaar vormen de hoofdingrediënten in het andere porseleinen kommetje, in nummer drie bedekt een vliesje rettich een salade van onder meer krab en eendenlever. Welkom in restaurant Zheng, het nieuwste hoofdstuk in de wondere wereld van Han en Ting Ji, het horecapaar dat culinaire vernieuwing tot levensmotto heeft verheven.

In de reïncarnatie van restaurant HanTing aan de Haagse Prinsestraat draait het niet meer alleen om eten en drinken. Chef Han en gastvrouw Ting willen een culinair/culturele totaalbeleving bieden, waarin gastronomie en kunst samenkomen op het tafeltje. Daarom verschijnt er bij iedere chapter, zoals de menugangen worden genoemd, ook een kunstvoorwerp op tafel, zoals een beeldje van een zenmonnik of een miniatuur van een Chinees muziekinstrument. Bij de gestoomde krabdimsum van chapter vier (titel: Blue Gold) is dat een geëmailleerde kom versierd met gouddraad. Een mondelinge uitleg over het object vervolmaakt het culinaire totaaltheater, voor een diepgravender achtergrondverhaal kan met een smartphone ook nog een QR-code worden gescand.

Tijdens een vier uur durende parade van schitterend opgemaakte gerechtjes, waarin we onder meer duif, kwartel, lamsfilet, tonijn, abalone, tandbaars, geelvinmakreel en zwanenhalsmossel proeven, voert Han ons mee op een culinair avontuur waarin zowel smaakpapillen als ogen voortdurend worden gestreeld.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag