Volledig scherm
PREMIUM
Sjaak Bral © Frank Jansen

Het klinkt alsof het ze gelukt is een grote groep burgers af te persen

ColumnOns huishoudboekje over 2018 is gecontroleerd. Wat blijkt: de uitgaven wijken nauwelijks af van de Haagse begroting. De cijfers werden bekendgemaakt door dezelfde wethouder die vorige week nog verantwoordelijk was voor het foutief overmaken van 2,5 miljoen euro aan uitkeringsgeld.

‘We schieten maar zes miljoen in de min over vorig jaar’, jubelt wethouder Rachid Guernaoui. Op een begroting van zowat 2,5 miljard euro is dat niet zoveel. We kunnen tegen een stootje, vertrouwt de wethouder ons toe. Tegelijkertijd constateert hij dat de tijd van overschotten voorbij is. Oftewel: het blijft voortaan ieder jaar een dubbeltje op z’n kant.

  1. Bruiloftsgast bespuugt beveiligingsbeambte nadat Lamborghini crasht, verhuurder doodziek van incident
    VIDEO

    Bruilofts­gast bespuugt beveili­gings­be­amb­te nadat Lamborghi­ni crasht, verhuurder doodziek van incident

    Een peperdure Lamborghini Huracan van een Utrechtse verhuurder, die onderdeel was van een trouwstoet, is vannacht in botsing geraakt met een busje op de kruising van de Pettendijk en de Lange Kruisweg in Maasdijk. Na de botsing liep het zodanig uit de hand dat een 30-jarige beveiligingsbeambte van het busje werd aangevallen en meerdere keren in haar gezicht werd gespuugd.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag