Sjaak Bral.
Volledig scherm
PREMIUM
Sjaak Bral. © Frank Jansen

Het moet voortaan mogelijk zijn om te trouwen met je huisdier, zelfs als deze van dezelfde sekse is

ColumnSommige mensen weten pas wat ze denken als ze alles hebben gezegd dat in hun hoofd zit. Zoals bij de Partij voor de Dieren. De Haagse tak komt met maar liefst 113 actiepunten.

De verkiezingen zijn begonnen. De dag om te stemmen is 17 maart 2021 maar je kan niet vroeg genoeg beginnen met campagnevoeren. Zo heeft D66 besloten om de flagrante blunder die de PvdA in de jaren zeventig maakte, door gastarbeiders ‘tijdelijk’ naar Nederland te halen, nog eens dunnetjes over te doen. Zij pleiten ervoor migranten uit Afrika te laten zij-instromen om hier de luiers in de verzorgingstehuizen te verschonen. Ze mogen niet langer dan vier jaar blijven, daarna is het wegwezen, oprotten naar het land van herkomst. 

 1. Afdelingen van Bronovo worden niet heropend: ‘Leidt niet tot meer IC-bedden’
  PREMIUM

  Afdelingen van Bronovo worden niet heropend: ‘Leidt niet tot meer IC-bed­den’

  Met een even onverwacht als opvallend statement mengt waarnemend burgemeester Remkes van Den Haag zich in de discussie over de sluiting van het Bronovoziekenhuis. Nu alleen al een kleine 200 mensen met het coronavirus in het ziekenhuis zijn opgenomen, afkomstig uit de hofstad en omliggende gemeenten, vindt Remkes het géén goed idee om de intensive care van het ziekenhuis in Benoordenhout te heropenen.
 2. Vakantieparken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een appartement driehoog’
  PREMIUM

  Vakantie­par­ken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een apparte­ment driehoog’

  Terwijl elders in het land vakantieparken en campings op slot zijn gegaan, kun je in Den Haag en omliggende gemeenten nog gewoon een vakantiehuisje boeken. Restaurants, zwembaden en andere voorzieningen op de parken zijn wel gesloten, maar chaletjes zijn nog steeds verkrijgbaar. Er zijn minder gasten vanwege het coronavirus, maar de parken zijn niet leeg. ,,De gasten komen vooral voor de rust.’’ Hoe verantwoord is dat?

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag