Annelies Hulsker en Saskia van Tol, verpleegkundigen gespecialiseerd in zorg van aanstaande moeders en kinderen, hebben al proef gedraaid in het nieuwe Moeder- en Kind Centrum dat nu bij HMC Westeinde wordt gebouwd. 'Het werkt goed'.
Volledig scherm
PREMIUM
Annelies Hulsker en Saskia van Tol, verpleegkundigen gespecialiseerd in zorg van aanstaande moeders en kinderen, hebben al proef gedraaid in het nieuwe Moeder- en Kind Centrum dat nu bij HMC Westeinde wordt gebouwd. 'Het werkt goed'. © Frank Jansen

Het nieuwe bevallen in de steigers: kamer met bad voor de geboorte en een suite voor het hele gezin

Kamers met een bad om in te bevallen en kamers waar het hele gezin bij elkaar kan zijn. Wat je zelf wil bij de bevalling of zorg voor je zieke kind staat straks centraal in het nieuwe Moeder- en Kind Centrum van HMC. Zelf de regie nemen is de nieuwe trend.

 1. Vacatureteksten vaak onbewust discriminerend: ‘Denk eens na of je iemand buitensluit’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Vacature­tek­sten vaak onbewust discrimine­rend: ‘Denk eens na of je iemand buiten­sluit’

  Ben jij de ideale klusjesman? Een jonge, vlotte starter? Is Nederlands jouw moedertaal? Grote kans dat degene die een vacaturetekst met daarin deze vragen leest, zich niet geroepen voelt om te solliciteren. Door hokjesdenken in functieomschrijvingen worden kandidaten vaak onbewust buitengesloten. Dat mensen zich beter bewust worden van de taal die zij gebruiken is daarom hoognodig, vinden experts.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

 1. Brandweer vist met hoogwerker kat uit Haagse Trekvliet
  Play

  Brandweer vist met hoogwerker kat uit Haagse Trekvliet

 2. Roeiers te water na aanvaring tussen vrachtschip en roeiboot in Voorburg
  Play

  Roeiers te water na aanvaring tussen vracht­schip en roeiboot in Voorburg

Den Haag