Het voorontwerp van het nieuwe Spuiplein in Den Haag.
Volledig scherm
PREMIUM
Het voorontwerp van het nieuwe Spuiplein in Den Haag. © Gemeente Den Haag

Het nieuwe Spuiplein: groene oase van rust of open plein voor evenementen?

ReageerEen Haags plein, mét groen, dat verschillende culturen verbindt. Dat moet het nieuwe Spuiplein worden volgens de plannen waar sinds deze week op gereageerd kan worden.  

8 reacties

 • Dennis Postma

  1 jaar geleden
  Het zou toch mooi zijn als we een groen EN open festival terrein zouden krijgen van de Gemeente Den Haag. So, why not both???
 • Ronald Koster

  1 jaar geleden
  Het Stadhuis (Ijspaleis) en Amare (Cultuurpaleis) verdienen in het hart van de stad een Spuiplein met allure, d.w.z. open en ruim met vrij zicht. Geen dorpsplein met bankjes, bomen en een bak water (kans op vervuiling). Groen is er al t.h.v. de Nieuwe Kerk (maak verbinding beter) en zitplaatsen zijn er genoeg op de trap naast het hotel. Water is er genoeg in de hofvijver. Het plein kan dan gebruikt worden voor allerhande (tijdelijke) evenementen zoals cultuur, sport en demonstratie’s etc.
 • Jasper Schrijer

  1 jaar geleden
  Ik ben van mening dat het een open en stadsplein moet worden. Bomen zijn prachtig maar laat een stad een stad zijn en skaters horen daarbij. Een mooi open plein omringd door hoogbouw waar ook diverse evenementen gehouden kunnen worden.
 • C. Brijer

  1 jaar geleden
  Een mooi plein met veel groen om al dat beton te compenseren. Het winkelend publiek vermijd nu het “plein” vanwege de ongezelligheid en skaters, die als gekken langs je heen scheren. Voor evenementen is er toch het malieveld dichtbij? Met ook nog eens parkeerplekken!
 • I. de Keet

  1 jaar geleden
  Grotere evenementen kunnen op het Malieveld of Zuiderpark, daar is genoeg ruimte. Congressen doe je maar in het congrescentrum. Kleinschalige festivals of marktjes passen prima in de stad. Ik vind het een mooi plan, wat terrasjes en een ijsboer zou wel mooi zij. Sporters moeten vaak naar een locatie om te sporten, skaters kunnen dat ook, die hoeven niet perse op het Spuiplein, voor het centraal station misschien?.

In samenwerking met indebuurt Den Haag