Ontgroening bij het studentencorps in Utrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Ontgroening bij het studentencorps in Utrecht. © De Jonge Angeliek

'Het studentencorps is racistisch en gewelddadig'

De Voorschotense Martje van der Brug dook voor haar nieuwe boek in de verborgen wereld van de studentencorpora en ontdekte verbluffend veel overeenkomsten met de fundamentalistische islam. ,,Ze zijn allebei seksistisch, racistisch, gewelddadig en sluiten andersdenkenden buiten.''

 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.
 2. Deskundigen adviseren tbs voor verdachte beschieting Saoedische ambassade
  PREMIUM

  Deskundi­gen adviseren tbs voor verdachte beschie­ting Saoedische ambassade

  De 40-jarige Mohamed A. uit Zoetermeer, die wordt verdacht van de beschieting van de ambassade van Saoedi-Arabië in Den Haag op 12 november vorig jaar, hangt een veroordeling tot tbs met dwangverpleging boven het hoofd. De man had een conflict met de ambassade omdat hij geen visum kreeg om in het islamitische land te gaan wonen. Volgens deskundigen lijdt de man aan een ‘waanstoornis met religieuze inkleuring’.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag