Sjaak Bral.
Volledig scherm
PREMIUM
Sjaak Bral. © Frank Jansen

Het was nog lang onrustig, in de stad van Recht en Wrede

ColumnJan van Riebeek was een chirurgijn, die leefde ten tijde van de V.O.C.. Ook Jan had echter het slachtoffer niet kunnen redden dat woensdag bij een moordaanslag in zijn straat het leven liet. Door het hoofd geschoten. Kansloos. De moord is behoorlijk politiek beladen: het slachtoffer was de voorman van een bevrijdingsbeweging in Iran.

 1. Rapper Coolio dacht voor 100.000 man in Den Haag op te treden, maar belandde op klein Belgisch festival
  met video

  Rapper Coolio dacht voor 100.000 man in Den Haag op te treden, maar belandde op klein Belgisch festival

  Rapper Coolio, die woensdag op 59-jarige leeftijd is overleden, trad vorige maand nog op bij een kleinschalig, gratis festival in België. De Amerikaan dacht dat hij voor 100.000 man zou optreden op Parkpop in Den Haag, maar hij bleek geboekt te zijn voor de gelijknamige Belgische versie van het festival, voor ‘slechts’ 8000 man. ,,Hij had absoluut geen zin om op te treden, maar op het podium gebeurde iets magisch.”
 1. Levensreddend werk met gevaar voor eigen leven: ‘Soms ben je zelf ook aan het overleven’
  PREMIUM

  Levensred­dend werk met gevaar voor eigen leven: ‘Soms ben je zelf ook aan het overleven’

  De zee geeft en de zee neemt. Vrijwilligers van de KNRM proberen het laatste met man en macht te voorkomen. Of het nu dieren, boten of mensen zijn - zij springen er voor in de bres. Doen levensreddend werk, soms met gevaar voor eigen leven. In het nieuwe televisieprogramma Redders op zee, dat vanaf 11 oktober op NPO 1 te zien is, worden drie Westlanders van het station in Ter Heijde gevolgd. Hun werk mag vrijwillig zijn, vrijblijvend is het zeker niet. Zodra de pieper gaat, moeten ze al het andere laten vallen - tot kinderen aan toe - en gaan. Dit jaar alleen al 54 keer.

In samenwerking met indebuurt Den Haag