Volledig scherm
Zo komt de zaalhockeyhal van HGC er uit te zien. © Rik Verhoeven

HGC kan komende winter spelen in zaalhockeyhal

HGC kan komende winterperiode gebruikmaken van een eigen zaalhockeyhal. De gemeente Wassenaar heeft de benodigde vergunning verleend en de gemeente Den Haag heeft een subsidie toegekend.

Volledig scherm
Wim Schellekens © Privéfoto

De werkzaamheden starten op maandag 7 november aanstaande. Polyned, de leverancier van de blaashal, begint dan met het aanbrengen van de ankers in het Europcarveld. De opening moet rond 19 november plaatsvinden. Een groep van zes à acht vrijwilligers houdt zich dagelijks bezig met de voorbereidende werkzaamheden en bij het opblazen van de hal, rond 16 november, zijn zo'n veertig vrijwilligers nodig om de halhuid en het staaldraadnet uit te rollen en de verlichting aan te brengen. Daarna volgt de inrichting met het leggen van de tijdelijke sportvloeren (van bedrijf Royal Campen) en het plaatsen van de tribune.

Valkenburg
De hal is voor HGC meer dan welkom. De voorbije jaren maakten HGC-teams door gebrek aan ruimte in de omgeving gebruik van Hangar 1 in Valkenburg. Door de bouw van een nieuwe woonwijk daar, kan de Haagse hockeyvereniging die locatie in de toekomst niet meer huren. Acht jaar lang knokte HGC voor een eigen zaalhockeyhal.

Met de nieuwe hal kan HGC straks alle zaalhockeyteams structureel capaciteit voor trainingsuren bieden. Tevens verrijst er een 'thuishal' waar ploegen in het weekeinde hun thuiswedstrijden kunnen spelen. Door de week kan de zaal gebruikt worden door 65 zaalteams van HGC.

Wim Schellekens, projectleider van de zaal ziet veel voordelen: het scheelt veel kilometers en de exploitatie van de zaal levert geld op. De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) huurt de hal in de weekenden voor de competities.

Groei
Zaalhockey is één van de snelst groeiende sporten in Nederland. Bij HGC is zaalhockey de afgelopen jaren gegroeid van achttien teams in 2006 naar méér dan zestig teams in het afgelopen seizoen. En de groei is er nog niet uit, zo stelt de club.

Maar omdat zaalhockey een seizoensgebonden sport is, zijn er in de regio Den Haag weinig zalen beschikbaar voor trainingen. Sporten zoals volleybal, badminton en tafeltennis vinden immers het hele jaar door binnen plaats. Hockeyclubs werken met strakke schema's en wijken vaak uit naar accommodaties in omliggende gemeenten, zoals Gouda. Er worden door de zaalhockeyteams vaak heel veel kilometers gemaakt. HDM is met een eigen zaal dan één van de weinige uitzonderingen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag