Volledig scherm
Feest aan Zee in Scheveningen © Feest aan Zee

Hier kun je deze zomer gratis feesten in Den Haag

In alle haarvaten van Den Haag schieten deze zomer de gratis evenementen uit de grond. Voor de thuisblijvers is er de aankomende zes weken genoeg te beleven in de hofstad.

Feest aan Zee heeft de handen ineen geslagen met de Bibliotheek Den Haag, Haags gemeentearchief en de Cultuurankers om deze zomer het 200-jarig bestaan van badplaats Scheveningen te vieren. En niet alleen de badplaats zelf gaat mee in het feestgedruis, maar de hele gemeente mag meegenieten. ,,Hagenaren worden daarmee ook bewuster van de unieke ligging van de stad’’, zegt de organisatie.

Strand in Escamp

Zo ligt er in Theater Dakota, in de wijk Escamp, tot zaterdag 28 juli een paradijselijk strand. Hier zullen veel voorstellingen en workshops dans, improvisatie en beeldende kunst voor jongeren plaatsvinden. Maar ook komt er eind deze maand een openluchtbioscoop bij het theater.

In de bibliotheken wordt ook niet stil gezeten. Wekelijks worden er zon-, zee- en zandverhalen voorgelezen de Centrale Bibliotheek met een aansluitende workshop. Daarnaast kunnen belangstellenden vanuit de wijkbibliotheken gratis met een historische bus naar Scheveningen worden gebracht voor een dagje strand. In de mobiele StrandBibliotheek op de boulevard kunnen mensen een boek of tijdschrift lenen.

Een dag aan Zee

Mensen met een passie voor rap of toneel kunnen zich ook aanmelden als figurant in de muzikale voorstelling Een dag aan Zee. De voorstelling gaat vrijdag 31 augustus in première in De Nieuwe Regentes. Hiervoor wordt in de zomermaanden gerepeteerd in de wijktheaters. De opvoering in onder meer de Koninklijke Schouwburg volgt in het najaar.

Het gehele programma van Feest aan Zee

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag