Volledig scherm
Zingende kinderen gaan weer de deuren langs voor allerlei lekkers. © DANIELLE VERWEIJ

Hier kunnen kinderen vanavond snoep verzamelen met Sint Maarten

Het is vandaag 11 november en dat betekent dat kinderen vanavond de straat op mogen met een lampionnetje en een lege zak om zoveel mogelijk snoepgoed op te halen door langs deuren te gaan. Oftewel: het is Sint Maarten. Mediapartner Indebuurt Den Haag zette vier locaties op een rijtje waar vanavond dit feest wordt gevierd. 

Het Koningsplein 
Op het Koningsplein kunnen kinderen vanaf 18.30 uur langs bij ieder huis waar een kaars brandt. Als zij een liedje van Sint Maarten zingen, krijgen ze snoep. Het festijn duurt hier tot 20.00 uur. 

Het Huygenspark

Vanaf 17.30 uur kunnen deelnemers verzamelen bij het terras van restaurant De Kikker waar een half uur later symbolisch door Sint Maarten het vuur wordt aangestoken. Daarna kunnen kinderen tot 20.30 uur met hun lampion door de straten lopen. De wandelroute staat op een flyer die wordt uitgedeeld.  

Tekst gaat door onder de foto

Volledig scherm
© Fred Leeflang

De Vogelwijk

Hier begint Sint Maarten om 18.00 uur op die verschillende plekken in de wijk: op het Mezenpleintje bij bakkerij Driessen, op de Sijzenlaan bij nummer 13 en bij de Nutsschool aan de Laan van Poot. 

Het Statenkwartier

statenkwartier - vanaf 18.30uur. verzameld bij bushalte op het prins mauritsplein. route via frederik hendriklaan, via verscheidene straten naar frederik hendrikplein. daar eindigt het rond 19.30 uur. twaalf kinderen met mooiste of origineelste lampionnen beloond met tekenworkshop. 

Sint Maarten, Sint Maarten, de koeien hebben staarten… Hoewel lichtelijk overschaduwd door het immens populaire Halloween, mogen we het Europese lampionnenfeest Sint Maarten op 11 november niet vergeten. Al is het maar voor het lekkere snoep dat je kunt verzamelen. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag