Volledig scherm
PREMIUM
Jannick van Zijl tijdens het examen in de weer met een snijbrander. © Frank jansen

'Hij heeft alleen een kans als je hem een kans gééft'

Ze groeiden vaak op voor galg en rad, kampen in eigentijds welzijnsjargon met een 'meervoudige problematiek'. Maar Bram Stoop, projectleider bij Stichting Trix, legt zich daar niet bij neer. ,,Niemand is als crimineel geboren.''

Jannick van Zijl (17) wrijft nerveus over zijn handen. Elk moment kan de examinator hem bij zich roepen en moet hij laten zien dat hij er klaar voor is om als lasser aan de slag te gaan. Het meest ziet de 17-jarige, in Zoetermeer geboren cursist, op tegen het theoretische gedeelte, waarin hij onder meer moet vertellen hoe het mogelijk is om door verhitting twee materialen met elkaar te verbinden.

  1. Bruiloftsgast bespuugt beveiligingsbeambte nadat Lamborghini crasht, verhuurder doodziek van incident
    VIDEO

    Bruilofts­gast bespuugt beveili­gings­be­amb­te nadat Lamborghi­ni crasht, verhuurder doodziek van incident

    Een peperdure Lamborghini Huracan van een Utrechtse verhuurder, die onderdeel was van een trouwstoet, is vannacht in botsing geraakt met een busje op de kruising van de Pettendijk en de Lange Kruisweg in Maasdijk. Na de botsing liep het zodanig uit de hand dat een 30-jarige beveiligingsbeambte van het busje werd aangevallen en meerdere keren in haar gezicht werd gespuugd.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag