Volledig scherm
© ANP

HMC Westeinde voert actie voor betere cao: afdelingen dicht, alleen spoedeisende hulp

Medewerkers van het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) Westeinde zullen op  17 oktober alleen patiënten helpen op de afdeling spoedeisende hulp. Ze doen dat om te strijden voor een betere cao.

Het personeel draait die donderdag ‘zondagsdiensten’. Dat betekent dat mensen alleen spoedeisende hulp kunnen krijgen bij het HMC. De operatiekamers, radiologie, verpleegafdelingen en tientallen andere afdelingen blijven die dag gesloten. Daarnaast zullen zorgmedewerkers van het ziekenhuis een ‘lawaaioptocht’ rond het ziekenhuis houden.

De actie van het HMC staat niet op zichzelf. Er zijn bij andere ziekenhuis al acties gehouden. Deze week gaan ook ziekenhuismedewerkers van de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar en Den Helder, Antonius Ziekenhuis in Sneek en de Antonius Ziekenhuizen in Nieuwegein, Woerden en Utrecht op verschillende dagen actie voeren.

Ze strijden voor een goede cao voor alle 200.000 ziekenhuismedewerkers in Nederland. Ze willen een structurele salarisverhoging, extra toeslag op loon wanneer medewerkers op het laatste moment worden opgeroepen om te werken en ze willen goede afspraken over arbeids- en rusttijden.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag