Volledig scherm
© Daniella van Bergen

HML kan niet in het oude pand van Aloysius College

De mavo-afdeling van het Haags Montessori Lyceum komt niet in het oude pand van het Aloysius College. De VVD stelde dat voor, omdat bewoners niet blij zijn met de nu aangewezen locatie: de Neuhuyskade. Andere alternatieve locaties zijn volgens de wethouder ook geen optie.

Dat blijkt uit de beantwoording van schriftelijke vragen van de VVD door onderwijswethouder Bruines. Alles wijst er dus op dat de dependance met 400 leerlingen aan de Neuhuyskade komt. Omwonenden zien dat echter niet zitten, vanwege de te verwachten verkeersonveiligheid en geluidsoverlast.

De VVD stelde daarom het voormalige pand van het AC voor, maar volgens Bruines is dat nog steeds tijdelijk in gebruik door het Vrijzinnig Christelijk Lyceum. Na vertrek van die school komt de Europese School voor Voortgezet Onderwijs er in.

Andere alternatieve locaties die qua ligging en omvang in aanmerking kwamen, vielen ook af. De verhuurder van het Ypsilongebouw bijvoorbeeld vindt de combinatie van school en kantoren in één pand niet wenselijk.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag