Bezetting van het ministerie van Volksgezondheid en Milieuhygiëne in 1974. V.l.n.r Geflankeerd door hun chauffeurs duiken minister Vorrink en staatssecretaris Hendriks onder een spandoek door.
Volledig scherm
PREMIUM
Bezetting van het ministerie van Volksgezondheid en Milieuhygiëne in 1974. V.l.n.r Geflankeerd door hun chauffeurs duiken minister Vorrink en staatssecretaris Hendriks onder een spandoek door. © Nationaal Archief

Hoe een vroegere topambtenaar een anonieme dreigbrief aan zichzelf schreef

Lieve RachelLeo van der Velde schrijft wekelijks een brief aan kleindochter Rachel (10) waarin hij vertelt over het Den Haag van vroeger en nu. Deze week in de rubriek Lieve Rachel: de vroegere baan van Leo als veiligheidsambtenaar.

  1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
    Mijn bevalling

    Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

    Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag