In Alphen zijn meerdere straten vernoemd naar ‘zeehelden’, zoals Piet Hein, Jo van Heutsz en Jan Pieterszoon Coen. Het (besmeurde) standbeeld op de voorgrond is van Piet Hein in Rotterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
In Alphen zijn meerdere straten vernoemd naar ‘zeehelden’, zoals Piet Hein, Jo van Heutsz en Jan Pieterszoon Coen. Het (besmeurde) standbeeld op de voorgrond is van Piet Hein in Rotterdam. © ANP

Hoe vaak zijn ‘racistische’ straatnamen al veranderd in Den Haag?

Vraag bij het nieuwsMoet je straatnamen aanpassen die met voortschrijdend inzicht misschien toch niet zo handig gekozen zijn? In het huidige racismedebat laait die vraag weer op. Hoe vaak is zoiets eigenlijk al gebeurd?

  1. ‘Haags’ boek over Japanse gruweldaden krijgt Engelstalige versie: ‘Wil ik niet meer achter me laten’
    PREMIUM
    Interview

    ‘Haags’ boek over Japanse gruwelda­den krijgt Engelstali­ge versie: ‘Wil ik niet meer achter me laten’

    Na de presentatie zeven jaar geleden kreeg haar boek Geknakte Bloem niet de aandacht die het verdiende. Nu, ter gelegenheid van de Engelse vertaling, hoopt de Haagse auteur Marguerite Hamer dat het daar alsnog van komt. Niet alleen voor zichzelf, maar vooral voor de voormalige ‘troostmeisjes’ die tijden de Tweede Wereldoorlog door de Japanners in Nederlands-Indië tot prostitutie werden gedwongen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag