Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Hofplaats wordt voor een dag omgetoverd tot Alkmaarse mini-kaasmarkt

Wie komende vrijdag op de Hofplaats in Den Haag is, kan zich in Alkmaar wanen. De Hofplaats verandert in een Alkmaarse mini-kaasmarkt met kaasdragers en kaasmeisjes.

Aanleiding voor de kaasmarkt is de samenwerking tussen de twee steden die is ontstaan nadat het dak van het stadion van AZ in augustus instortte. Sindsdien speelt de club zijn thuiswedstrijden in het stadion van ADO Den Haag. De stad verwelkomde de AZ-supporters door hen korting te geven bij onder meer restaurants en musea tijdens het voetbalseizoen. Andersom heeft Alkmaar speciaal voor Hagenaars een arrangement gemaakt voor een bezoek aan die stad.

En nu komt er dus ook nog een kaasmarkt naar de Hofplaats. Van 11.00 tot 13.00 uur tonen kaasdragers hun ‘dribbel’ en delen kaasmeisjes kaasblokjes uit.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

 1. Automobilist negeert stopteken en knalt na achtervolging tegen boom
  Play
  Video

  Automobi­list negeert stopteken en knalt na achtervol­ging tegen boom

  Een automobilist is vannacht gecrasht op de Crees Laseurlaan in Den Haag. Volgens calamiteitensite District8 gebeurde dat na een achtervolging door de politie. Agenten wilden de auto laten stoppen, omdat de bestuurder een gevangenisstraf van elf dagen had openstaan. Toen de politie de automobilist een stopteken gaf, ging hij er vandoor, waarna hij even later tegen een boom knalde. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.
 2. Maak de quiz en win het boek Lieve Rachel van Leo van der Velde

  Maak de quiz en win het boek Lieve Rachel van Leo van der Velde

  Al ruim een jaar lang schrijft journalist Leo van der Velde iedere week een brief aan zijn kleindochter Rachel. Deze brieven verschijnen in de rubriek Lieve Rachel in AD Haagsche Courant. Vorige week zijn een aantal brieven en niet eerder vertoonde verhalen samengebundeld in het boek Lieve Rachel uitgebracht. In deze quiz moet antwoord gegeven worden op vragen over de brieven van Leo. Doe mee en maak kans op een gesigneerd exemplaar!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag