Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie © Thinkstock

Hoge boetes voor voeren dieren in Moerwijk en Mariahoeve: ‘Het is hier een rattenwalhalla’

De gemeente gaat in de strijd tegen ratten per 1 juli hoge boetes uitdelen aan inwoners van Moerwijk Oost en Mariahoeve, die de beesten voeren op straat. Er worden speciale bakken geplaatst om halal eten weg te gooien en de gemeente hangt meer waarschuwingsborden op met de tekst: ‘Voer geen vogels, dump geen brood’.

Quote

Sommige ratten zijn schrikba­rend groot. Het lijken wel katten.

Peter Rensen

In Moerwijk lijkt iedereen z’n eigen ratten-horrorverhaal te hebben. De ratten lijken overal te zitten. ,,Als er weer eens iemand een pan met rijst over het balkon gooit, zie je die beesten vanuit de bosjes op het eten afrennen‘’, vertellen Peter Rensen en zijn buurjongen Damian Loof.

Rensen heeft geen last van ratten in huis. Wel van muizen, zegt hij. Ze komen af op de 120 vogeltjes die hij in zijn appartementje heeft. ,,Een uit de hand gelopen hobby.” De sfeer in zijn straat is gemoedelijk, maar de vele ratten zijn hem en anderen een doorn in het oog. ,,Ik denk dat als je hier alle ratten bestrijdt, je een zeecontainer vol hebt", denkt buurjongen Damian Loof. ,,Sommige ratten zijn schrikbarend groot. Het lijken wel katten.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

  • Ja (58%)
  • Nee (31%)
  • Geen mening (11%)
1516 stemmen