Gao, 13 April 2017. Wetenschappers van twee verschillende onderzoeksgroepen voeren experimenten uit met als hoofdonderwerp water. Het team van Ap Verheggen probeert water uit zuurstof te verkrijgen.
Volledig scherm
Gao, 13 April 2017. Wetenschappers van twee verschillende onderzoeksgroepen voeren experimenten uit met als hoofdonderwerp water. Het team van Ap Verheggen probeert water uit zuurstof te verkrijgen. © xxx

Hollandse kunstenaars tonen oplossingen voor wereldproblemen: regen in de woestijn

Op de Wereldtentoonstelling 2021/2022 in Dubai tonen Hollandse kunstenaars en designers revolutionaire oplossingen voor wereldproblemen. Zo laat de Haagse kunstenaar Ap Verheggen het regenen in de woestijn.

 1. Vacatureteksten vaak onbewust discriminerend: ‘Denk eens na of je iemand buitensluit’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Vacature­tek­sten vaak onbewust discrimine­rend: ‘Denk eens na of je iemand buiten­sluit’

  Ben jij de ideale klusjesman? Een jonge, vlotte starter? Is Nederlands jouw moedertaal? Grote kans dat degene die een vacaturetekst met daarin deze vragen leest, zich niet geroepen voelt om te solliciteren. Door hokjesdenken in functieomschrijvingen worden kandidaten vaak onbewust buitengesloten. Dat mensen zich beter bewust worden van de taal die zij gebruiken is daarom hoognodig, vinden experts.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

 1. Di-rect sluit vanuit Madurodam Bevrijdingsfestival af
  Play

  Di-rect sluit vanuit Madurodam Bevrij­dings­fes­ti­val af

 2. Brandweer vist met hoogwerker kat uit Haagse Trekvliet
  Play

  Brandweer vist met hoogwerker kat uit Haagse Trekvliet

Den Haag