Honderden mensen in Den Haag nemen afscheid van slachtoffers auto-ongeluk

VideoHonderden familieleden, vrienden, bekenden en belangstellenden hebben zich deze middag voor de herdenking verzameld bij de Turks-Islamitische Culturele Stichting aan de Kempstraat in Den Haag. Het verdriet om de dood van de Zoetermeerse broers Yunus (16) en Mohammed (21) en hun Haagse neef Emre (18) is enorm.

Volledig scherm
Bij de moskee in de Kempstraat in Den Haag zijn veel mensen bijeengekomen om de vier jonge mannen te herdenken. © Jos van Leeuwen

De drie jonge familieleden kwamen dinsdagnacht om het leven toen de auto waar ze in zaten van de weg raakte. Daarbij kwam ook Joey (26) uit Rotterdam om het leven. Hij zou deze week in het huwelijk treden met een zus van de overleden broers.

Na de herdenking worden de lichamen van de drie overgebracht naar begraafplaats Oud Eik en Duinen. De stoet achter de drie rouwauto’s is enorm. Tientallen voertuigen sluiten aan, begeleid door politiemotoren. Verkeersregelaars zetten het verkeer op de Kempstraat stil, zodat betrokkenen in één lange rij naar de begraafplaats kunnen rijden.

Trouwen

Onder de aanwezigen is ook Kemal. ,,Het is heel indrukwekkend’’, zegt hij. ,,Ik denk dat ik het nog nooit zo druk heb gezien hier.” Dat wordt volmondig beaamd door andere aanwezigen.

Volledig scherm
De verslagenheid onder familie en vrienden is groot © Jos van Leeuwen

Ook Omar heeft niet eerder zoveel mensen bij een herdenking gezien. ,,Heel indrukwekkend. Er zijn ook heel veel nationaliteiten aanwezig. Het is niet echt een plicht, maar van binnen voel je het toch als een plicht om te gaan. De islamitische gemeenschap helpt elkaar, staat voor elkaar klaar.’’

Het verdriet in de hechte gemeenschap van familie, vrienden en bekenden is enorm. Op Facebook blikte de Zoetermeerse Busra terug op het verlies van haar broertjes, verloofde en neefje. Zij zou binnenkort gaan trouwen.   

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag