Honderden teckels treffen elkaar voor fuif in Zoetermeer

De Nederlandse Dag van de Teckel, ooit begonnen als stageopdracht, is uitgegroeid tot een toonaangevend evenement. Dat bleek zaterdag wel in de Dorpsstraat in Zoetermeer.

Een teckelontdekhoek, teckelmassage, tuinieren met je teckel, een teckelbar en een teckelwandeling. Voor de deelnemers aan de alweer 6de Nederlandse Dag van de Teckel is er vandaag genoeg te beleven in de Dorpsstraat. En aan deelnemers geen gebrek. ,,We hebben dit jaar deelnemers uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, en Engeland'', vertelt Patricia Tjepkema van 't Dierenparadijs enthousiast. ,,In totaal hadden we ruim 500 inschrijvingen, samen goed voor 672 teckels. Dit Zoetermeerse evenement is echt enorm gegroeid.''

 1. Johannes Leertouwer heeft Crossing Border ‘uitgebreid bezocht’ voor zijn negatieve advies

  Johannes Leertouwer heeft Crossing Border ‘uitgebreid bezocht’ voor zijn negatieve advies

  Johannes Leertouwer, voorzitter van de adviescommissie Kunst en Cultuur, ontkent dat hij nooit op Crossing Border is geweest voordat hij een negatief oordeel velde over het festival. ,,Een ander commissielid en ikzelf hebben het festival uitgebreid bezocht”, zei hij bij de presentatie van zijn advies aan een groep raadsleden. ,,Het is jammer dat zulke mededelingen in het publieke domein worden gedaan.”
 2. Bijzonder: Oud-Beijerlandse Pieter-Bas (13) haalt 7500 euro op voor overleden medesurfers
  PREMIUM

  Bijzonder: Oud-Beijerland­se Pie­ter-Bas (13) haalt 7500 euro op voor overleden medesur­fers

  Hij is een van de jongste surfers die bij het Nederlandse surfteam in Scheveningen is aangesloten, maar de 13-jarige Pieter-Bas Boekee uit Oud-Beijerland bedacht wel een heel bijzondere actie om de vijf omgekomen surfers te herdenken. Hij besloot met de verkoop van armbandjes – met het herdenkingslogo met de vijf haringen erop – een inzamelingsactie te beginnen. Inmiddels heeft hij al zo’n 7500 euro opgehaald voor het goede doel.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag