Volledig scherm
© ANP XTRA

Hoogste baas Haagse politie bezoekt bureau Hoefkade na onrust

Paul van Musscher, de hoogste baas van de politie bij de Eenheid Den Haag, heeft maandag in stilte een bezoek gebracht aan bureau Hoefkade.

Het Haagse politiebureau kwam afgelopen week opnieuw onder vuur te liggen. Nog steeds zou er sprake zijn van geweld en discriminatie. Begin dit jaar begon de politie een intern onderzoek, specifiek gericht op vier medewerkers. 

‘Marokkanenverdelgers’ 

Zij zouden zich 'Marokkanenverdelgers' noemen en in apps discrimerende grappen en opmerkingen maken. In elk geval een van hen was de afgelopen jaren betrokken bij meerdere incidenten. Bronnen spreken van cowboygedrag. In elk geval twee van de agenten tegen wie het onderzoek loopt zijn overgeplaatst naar andere politiebureaus en werken niet meer in Den Haag.

In een brief die de leiding van bureau Hoefkade schreef, wordt gesproken over een verziekte cultuur binnen een deel van het basisteam waarbij de incidenten zich hebben opgestapeld.

Het bezoek dat Paul van Musscher aan het politiebureau bracht was bedoeld om de goedwillende politiemedewerkers de gelegenheid te geven hun gevoelens te uiten. Dat werd volgens een aanwezige politieman gewaardeerd.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag