Volledig scherm
The Tourist Tram is een `typisch Haagse` tram: crèmekleurig met groene bies, zoals deze vroeger ook in de stad rondreden. © Maurice Haak, Den Haag Marketing

Hop-on-hop-offtram start in juni

Vanaf juni rijdt er een historische crèmekleurig tram met groene bies tussen de Haagse binnenstad en de kust. The Tourist Tram is volgens de gemeente Den Haag de eerste Nederlandse hop-on-hop-offtram van Nederland, die toeristen voor één of meerdere dagen onbeperkt in en uit laat stappen op alle toeristische punten.

Volledig scherm
Kinderen tot 12 jaar kunnen voor 5 euro twee dagen mee. © Maurice Haak, Den Haag Marketing

The Tourist Tram is het resultaat van een vraag van de Gemeente Den Haag aan ondernemers om met ideeën voor een toeristische hop-on-hop-offverbinding te komen - de keuze voor een vervoermiddel was vrij. Zeven verschillende partijen dienden hun ideeën in. De adviescommissie koos unaniem voor de historische trams die omgedoopt worden tot 'Tourist Trams'. 

Wethouder Karsten Klein (economische zaken) verklaart de keuze: ,,We zochten naar een originele, Haagse variant die stad en strand met elkaar verbindt. De historische tram dus, met een audiotoer die, behalve in verschillende andere talen, ook in het Haags beschikbaar is."

Zomer 2016
The Tourist Tram zal tussen de binnenstad en Scheveningen gaan rijden. Voor 14 euro per dag (en 18 euro voor twee dagen) brengt de tram je langs onder andere het Lange Voorhout, het Vredespaleis, het Kurhaus en het Gemeentemuseum. 

De toeristentram rijdt in de zomer dagelijks elk half uur tussen 9.30 en 17.30 uur.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag