Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP XTRA

Horrorfilmpje laat zien hoe muziekleraar 13-jarige jongen misbruikte: ‘hij is beschadigd voor het leven’

15 maanden celDe Haagse rechtbank veroordeelt een muziekleraar (36) uit Den Haag die ontucht pleegde met een jongen van 13 jaar tot een celstraf van 30 maanden waarvan 15 maanden voorwaardelijk. Daarnaast moet hij een schadevergoeding van 5000 euro betalen aan het slachtoffer. 

De docent legde via internet contact met de jongen, en zocht het slachtoffer thuis op. In april dit jaar vertelde hij tegen twee collega’s van een Leidse onderwijsinstelling dat hij kinderporno keek. Twee dagen later stond de politie bij hem op de stoep, en nam een computer in beslag. Daarop stond ook een filmpje van 7 minuten, waarop te zien was dat hij de jongen misbruikte.

De verdachte sprak met de jongen ook in Den Haag af, en in zijn auto. Op de drie afspraakjes nam hij condooms en seksspeeltjes mee. De Hagenaar heeft het misbruik bekend, maar wilde tijdens de zitting twee weken geleden niet in details treden. ,,Ik wist meteen dat het fout was’’, zei hij wel.

Quote

Hij was een ondernemen­de geest, die hield van gezellig­heid

Moeder van slachtoffer

De moeder van het slachtoffer vertelde de rechtbank dat de jongen kampt met overgewicht als gevolg van alle stress die de ontucht heeft veroorzaakt. ,,Hij was een ondernemende geest, die hield van gezelligheid’’, zei ze over haar zoon. ,,Nu is hij voor de rest van zijn leven beschadigd.’’

Het Openbaar Ministerie (OM) denkt dat de Hagenaar mogelijk meer slachtoffers heeft gemaakt. In zijn woning werd een schrift gevonden met beschrijvingen van andere seksdates. Daar wordt nog onderzoek naar gedaan. Hij zou volgens het OM echter geen seks gehad hebben met leerlingen van de Leidse onderwijsinstelling waar hij les gaf. Volgens de verdachte stonden er in het schrift alleen teksten bedoeld voor een theaterstuk.

Drie jaar cel

Het OM eiste twee weken geleden een celstraf van drie jaar tegen de muziekleraar, waarvan een jaar voorwaardelijk. De rechtbank komt tot een lagere straf omdat de man verminderd toerekeningsvatbaar is. De verdachte moet zich wel laten behandelen.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Gloednieuw congrescentrum in New Babylon: ‘Als we hier een congres hebben, profiteert de hele stad’
    PREMIUM

    Gloednieuw congrescen­trum in New Babylon: ‘Als we hier een congres hebben, profiteert de hele stad’

    Internationale congressen zijn steeds belangrijker aan het worden voor Den Haag. Ze leveren de stad jaarlijks tientallen miljoenen euro's op. Het aantal congressen in de hofstad blijft ook maar groeien. Het gloednieuwe The Hague Conference Centre in New Babylon hoopt een graantje van deze lucratieve markt mee te pikken. In het moderne zalencentrum is zowel ruimte voor kleinere als grotere groepen tot 650 personen. ,,Onze grootste troef is deze locatie.’’

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag