Volledig scherm
Kevin Spacey speelt de rol van Francis Underwood. © anp

House of Cards-fans kunnen er weer tegenaan

Video'The president will see you now'. Een hoop House of Cards-fans weten direct wat dit betekent. Het derde seizoen van de populaire Netflix-serie staat vandaag in zijn geheel online.

Fans keken reikhalzend uit naar deze dag. In het laatste seizoen zagen we dat Kevin Spacey als Francis Underwood president van de Verenigde Staten werd. Via Twitter werden fans warm gehouden met trailers en teasers door Netflix. Zo kreeg Boris van der Ham (D66-politicus) gisteren nog een berichtje van de 'president' via Netflix.

Een hoop mensen schakelen op dit moment meteen in op Netflix.

Eerbetoon

Volledig scherm
Het eerbetoon bij station Hollands Spoor aan de sluwe Frank Underwood uit de serie House of Cards © Kamp Seedorf

Een eerbetoon aan de serie in Den Haag werd ook opgepikt via Twitter. Kamp Seedorf is een Almeers kunstenaarscollectief dat opvallende afbeeldingen plakt in grote steden, bijvoorbeeld van de voetballer Clarence Seedorf. Bovendien zijn deze kunstenaars grote fan van de Netflix-serie. Dit leidde deze week tot een opmerkelijk feit. Kamp See­dorf plakte namelijk een foto van Kevin Space, op een wand vlak bij station Hollands Spoor in Den Haag.

Voor de gelegenheid draagt Spacey een stropdas in de Haagse kleuren groen en geel. Verder is het logo van de serie te zien en de naam   Kamp Seedorf.

Het kunstenaarscollectief plaatste zijn eerbetoon aan House of Cards op Twitter en zag tot zijn stomme verbazing dat de foto de aandacht trok van de makers van de serie. De foto vanuit het Haagse werd namelijk geretweet door de officiële Amerikaanse Twitter-account van de serie. En dat was slechts het begin, want inmiddels blijkt de foto al 298 keer te zijn geretweet. En dat was de stand van zaken vanochtend.

Ook de reacties vanuit Den Haag op de foto zijn positief. Zo meldt Mandy via Twitter trots: 'Lovit! Mijn buurtje heeft nu een serieuze coolness upgrade gekregen.' 

  1. Dief van portemonnee Haagse muzikant Ed Struijlaart opgepakt in Den Haag: ‘Boef bood excuses aan’
    PREMIUM

    Dief van portemon­nee Haagse muzikant Ed Struij­laart opgepakt in Den Haag: ‘Boef bood excuses aan’

    Een van de dieven die in oktober de portemonnee van de Haagse singer-songwriter Ed Struijlaart pikten tijdens een optreden in Zwolle, is afgelopen donderdag in Den Haag opgepakt. Tijdens het optreden in de Odeon werd de portemonnee met pinpas van Struijlaart door twee dieven uit zijn kleedkamer meegenomen. Het verhaal kreeg een bizarre wending toen een van de dieven via Instagram contact met hem zocht, zijn excuses aanbood en de pas naar Struijlaarts moeder stuurde.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag