Volledig scherm
De iron bricks. © Haagse Stadspartij

HSP boos na verwijderen bestrating: 'Alleen cultuurbarbaren doen zoiets'

De Haagse Stadspartij is boos over het verdwijnen van de historische bestrating langs de Nieboerweg in Den Haag. In opdracht van de gemeente werd deze oude bestrating vervangen door nieuw materiaal. 

,,Het gaat om de allerlaatste stukjes oude bestrating van Den Haag uit 1880 die de gemeente zelf als zeldzaam en behoudenswaardig beschouwt'', aldus raadslid Peter Bos van de Haagse Stadspartij. Het is volgens hem een 'bloody shame' dat deze zeldzame bestrating is weggehaald. ,,Alleen cultuurbarbaren doen zoiets.'' 

Bos wijst het college erop dat in het Beleidsplan Historisch Straatmeubilair uit 1997 bepaald is dat de zeldzaam geworden iron bricks in de Nieboerweg zo goed mogelijk gehandhaafd en onderhouden hadden moeten worden. Daarbij vraagt hij of het college bereid is om de iron bricks weer terug te plaatsen in de Nieboerweg. 

Iron bricks

De iron bricks werden in 1880 voor het eerst in Den Haag geplaatst, zo wordt in bovengenoemd beleidsplan uitgelegd. Daarin worden de iron bricks omschreven als 'rechthoekige zwarte tegel met een ruitvormig gegroefd bovenvlak'. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag