Volledig scherm
Tractors over de trambanen in Den Haag. © Jos van Leeuwen

HTM: Haagse binnenstad met tram niet meer bereikbaar

Het centrum van Den Haag is onbereikbaar voor tram- en busverkeer. Dat zegt een woordvoerder van ov-bedrijf HTM. Veel trams worden omgeleid via Holland Spoor en gaan zo weer terug naar het station waar ze vandaan komen.

Naar het centrum of richting Scheveningen rijden helemaal geen trams meer , volgens de HTM-woordvoerder.

Per tramlijn

De HTM heeft informatie per lijn verstrekt. Tram 1 stopt rijdt slechts van Delft naar Station Hollands Spoor en terug. En tussen Scheveningen Noord en de Javastraat. Tussen Bierkade en Mauritskade rijdt de tram niet. 

Tram 17 stopt niet bij het Rijswijkseplein tot en met het Centraal Station, maar rijdt slechts van Wateringen naar Hollands Spoor.

Tram 15 rijdt van Nootdorp naar de Van Musschenbroekstraat, dan via Leeghwaterplein naar Station HS en stopt niet bij Goudriaankade tot en met Centraal Station. 

Tram 16 stopt niet tussen Station Hollands Spoor tot en met Gravenstraat.  De laatste, tram 9, stopt niet bij Bierkade tot en met Zwarte Pad, maar rijdt van Vrederust naar Hollands Spoor, en weer terug. 

Voor alle lijnen geldt het advies om tussen Centraal Station en Hollands Spoor met de trein te reizen. 

Bussen

Voor bussen geldt de hele dag al een omleiding. Bus 20 en 29 stoppen niet bij halten Weissenbruchstraat en Malieveld. Bussen 22, 24 en 8 niet bij Mauritskade, Kneuterdijk en Centrum. Bus 22 stopt daarnaast ook niet bij halte Javastraat en bus 24 en 28 niet bij Vredespaleis. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
Tractors op de trambaan in Den Haag © AD

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag