Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP XTRA

HTM zet ov-stewards in voor betere service

De HTM gaat ov-stewards inzetten om de service te verbeteren. Zij reizen mee met de trams en bussen en vertellen de reizigers bijvoorbeeld waar ze kaartjes kunnen kopen en op welke halte ze het beste kunnen overstappen.

De stewards worden ingezet naast de beveiligers en controleurs waar het Haagse vervoersbedrijf al mee werkt. ,,We proberen het natuurlijk wel zo te verdelen dat er niet een team boa-controleurs en ov-stewards bij elkaar in de tram zitten", legt HTM-woordvoerster Marijke Poppelier uit. Naast het informeren van reizigers, controleren de stewards ook op geldigheid van vervoersbewijzen en houden ze de veiligheid in de gaten.

Gisteren gingen de eerste stewards van start en deelden als welkom honderd koffiebonnen uit aan reizigers. Totaal gaan er 46 servicemedewerkers aan de slag. Een deel van hen werkte al bij HTM en krijgt nu deze functie, een ander deel is hiervoor aangenomen.

Op welke lijnen en tijdstippen zij meereizen, ligt niet vast. ,,Dat gaat op inzicht hoe druk het wordt", aldus Poppelier. ,,Vooral bijvoorbeeld op zomerse dagen. Ze kunnen op alle lijnen ingezet worden."

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag