De opening van Hudson's Bay in Den Haag.
Volledig scherm
De opening van Hudson's Bay in Den Haag. © Daniella van Bergen

Hudson's Bay in zwaar weer

Gaat Hudson’s Bay verdwijnen uit de Grote Marktstraat? De warenhuisketen draait zó slecht dat een sluiting of faillissement op de loer ligt, blijkt uit onderzoek van het AD. Mogelijk moet de winkel nog dit jaar haar deuren sluiten als het tij niet keert.

Dat blijkt volgens het Duitse zakenblad Wirtschaftswoche uit interne documenten van het Duitse moederbedrijf Karstadt.

Vrij kort na de opening van de eerste vestiging van Hudson’s Bay in Amsterdam doken al berichten op dat de winkelketen niet aansloeg bij het Nederlandse publiek. In september 2017 opende het filiaal in de Haagse Grote Marktstraat. Volgens Duitse berichten zouden de winkels in Nederland afstevenen op verliezen tot een miljard euro in 2028 als de keten op de huidige manier zou doorgaan.

Koerswijziging

In het eerste Nederlandse jaar draaide Hudson's Bay 80 miljoen euro verlies. Om het tij te keren zette het warenhuis een koerswijziging in, met toegankelijkere producten, lagere prijzen en acties. Hudson's Bay pleit nu voor een huurverlaging en kleinere winkels om de vijftien filialen in Nederland eindelijk winstgevend te krijgen, bevestigen betrokkenen vandaag aan deze krant. De vastgoedbazen liggen echter dwars. Wordt dus vervolgd.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag