Afbeelding ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Afbeelding ter illustratie © ANP XTRA

Huis te koop, maar dan wel onder voorbehoud

Je huis verkopen is op de huidige woningmarkt geen probleem. Het is echter de vraag of je als (ver)koper op tijd een nieuwe woning vindt wanneer die van jou binnen de kortste keren is verkocht. De Gratis Makelaar, actief in deze regio, heeft daarop nu de functie 'Te koop Onder Voorbehoud' bedacht.

Quote

De verhitte woning­markt brengt veel onzekerhe­den met zich mee

Mark Glas, Makelaar

Niemand wil in de situatie terechtkomen dat hij of zij onder tijdsdruk een nieuw huis moet kopen, omdat de eigen woning razendsnel is verkocht. Door de gekte op de huidige woningmarkt kiezen mensen met verhuisplannen er daarom vaak voor om eerst zelf een huis te kopen, voor ze een bordje met 'te koop' aan hun eigen gevel hangen.

'Wat is de juiste volgorde en waar doe ik verstandig aan?' Het is een vraag die makelaar Mark Glas dagelijks krijgt. ,,De verhitte woningmarkt brengt veel onzekerheden met zich mee", zegt hij. ,,Mensen die vóór de verkoop van hun eigen huis een nieuwe woning kopen, weten nog niet precies wat hun huidige huis gaat opleveren en wat ze kunnen besteden. Doen ze het andersom, dan is het de vraag of ze tijdig een nieuw huis vinden."

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag