Wat er met het oude ziekenhuis gaat gebeuren, is nog niet bekend.
Volledig scherm
Wat er met het oude ziekenhuis gaat gebeuren, is nog niet bekend. © Archieffoto

Huisarts en apotheek in ex-kinderziekenhuis

Het voormalige Juliana Kinderziekenhuis aan de Sportlaan blijft een medische bestemming houden. De Haga Groep wil er een gecombineerde polikliniek, huisartsenpost en apotheek vestigen.

Het oude kinderziekenhuis staat sinds april vorig jaar leeg. De Haga Groep bouwde een heel nieuw hospitaal voor kinderen bij hun ziekenhuis aan de Leyweg, waar inmiddels ook de spoedeisende hulp voor kinderen en het Haga Juliana Geboortecentrum gevestigd zijn.

Wat er met het vroegere Rode Kruisziekenhuis (naast het kinderziekenhuis aan de Sportlaan) gaat gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk. Volgens het blad van wijkvereniging De Vogelwijk wordt het grote complex overgedragen aan de gemeente die samen met een projectontwikkelaar plannen aan het maken is.

Er zijn al langer gesprekken gaan-de over woningbouw op deze bijzondere locatie. Of de plannen sociale huurhuizen of koopwoningen betreffen, seniorenappartementen of studentenkamers, is nog onbekend.

Zorgen
Eerder dit jaar maakte de Haga Groep zich nog zorgen over de herontwikkeling van het oude Rode Kruisziekenhuis.

Het bestuur vreesde dat het bestemmingsplan geen lucratieve woningbouw zou toestaan. Met alle gevolgen van dien: 'Als dit het HagaZiekenhuis tot leegstand dwingt, heeft dat nadelige gevolgen voor de omvang en kwaliteit van de gezondheidszorg'.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag