Volledig scherm
Bronovo-ziekenhuis © ANP

Huisartsenpost Bronovo voorlopig naar Antoniushove,
maar voor lange termijn is meer nodig

Het is definitief: de huisartsenpost in ziekenhuis Bronovo verhuist per 1 juli naar ziekenhuis Antoniushove in Leidschendam. Maar het is geen definitieve oplossing voor de vervanging van de huisartsen in Bronovo, waar de Spoed Eisende Hulp in juli gaat sluiten.

Volgens de Haaglandse Dokters (Hadoks) voldoet de locatie Antoniushove maar voor een deel aan de eisen voor een huisartsenpost.  Ze zijn twee jaar geleden uit Antoniushove vertrokken omdat de Spoed Eisende Hulp verhuisde naar het Bronovo en de huisartsen zo’n voorziening  noodzakelijk vinden in de samenwerking. 

De huisartsen zeggen dat als de Spoed Eisende Hulp (SEH) niet terugkomt in Antoniushove, er aanvullende voorzieningen moeten komen. De huisartsen laten dat in een schriftelijke verklaring weten. Ze vinden de beschikbaarheid van radiologie, een laboratorium en een reanimatieteam in de avond, nacht en weekeinden noodzakelijk. ‘Dit om te voorkomen dat patiënten die toch specialistische zorg nodig hebben, niet onnodig per ambulance vervoerd moeten worden naar het HMC Westeinde of elders, waar wél een SEH is.’

De huisartsen zijn in gesprek met Haaglanden Medisch Centrum waaronder de betreffende ziekenhuizen vallen over de  noodzakelijke aanvullende voorzieningen. Voor de langere termijn en de definitieve vestiging van een huisartsenpost in de regio Leidschendam-Voorburg worden door huisartsen in Haaglanden verschillende mogelijkheden bekeken.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag