Sjaak bral
Volledig scherm
PREMIUM
Sjaak bral © Frank Jansen

Hulde uiteraard, voor het ter beschikking stellen van de vele honderden kilo’s ontdooide dooie kip

columnWaarom ruikt de barbecue van de buurman altijd beter dan die van jezelf smaakt? Omdat een goede barbecue kennis en kunde vergt. Zelfs experts hebben daar moeite mee. 

 1. Cricketer Tim Pringle voelt zich steeds meer Nederlander: ‘Dat merk ik aan kaas en stroopwafels’
  PREMIUM

  Cricketer Tim Pringle voelt zich steeds meer Nederlan­der: ‘Dat merk ik aan kaas en stroopwa­fels’

  Het gaat snel met de carrière van Tim Pringle (19). Nauwelijks in Nederland werd de cricketer van HCC al voor Oranje geselecteerd en nu speelt hij twee interlands tegen Nieuw-Zeeland, het land van zijn vader waar hij zelf bijna zijn hele leve woonde. Sinds zijn komst naar Den Haag voelt Pringle zich steeds meer Nederlander. ,,Ik merk het aan mijn liefde voor kaas en stroopwafels, ja.”
 2. Na gebroken been op podium krijgt Goldband-zanger ook nog wespensteek in mond: ‘Boaz is net een tank’

  Na gebroken been op podium krijgt Gold­band-zan­ger ook nog wespen­steek in mond: ‘Boaz is net een tank’

  Alsof het breken van zijn hielbeen op de mainstage van Rock Werchter nog niet erg genoeg was, werd zanger Boaz Kok enkele uren later ook nog in zijn mond gestoken door een wesp. Dat vertellen de managers van Goldband vandaag in podcast De Machine van 3voor12. Daarmee leek de rampdag compleet voor de zanger, die een dag later met Goldband alweer zou optreden op festival Down The Rabbit Hole.
 3. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag