Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Huurders Maanplein naar rechter om brandveiligheid van appartementencomplex

Huurders van de appartementen aan het Maanplein in de wijk Binckhorst slepen verhuurder Aegon/Amvest voor de rechter om de brandveiligheid in het complex. Volgens het vastgoedbedrijf is het complex in Den Haag gewoon veilig.

De bewoners van de luxe appartementen hopen via een kortgeding op 27 januari inzage te krijgen in het onderhoudscontract van de brandmelders. De verhuurder weigert die inzage tot nu toe te geven, stelt advocaat Martijn Goedhart. ,,De verhuurder houdt de huurders onwetend. Dat is vervelend.''

Het vastgoedbedrijf stelt dat recent nog een uitvoerige controle is geweest van het complex met de brandweer. ,,We nemen de zorgen van de bewoners serieus. Maar wij hebben geen enkele twijfel over de veiligheid'', aldus Marieke Heringa.

Nooduitgang op slot

De vrij nieuwe appartementen in het voormalige KPN-gebouw worden beheerd door MVGM. Bewoners merkten dat volgens hen meerdere nooduitgangen op slot zaten en dat de speedgates (de garagedeuren) dan weer niet open konden en dan weer juist open bleven staan. Ook zouden brandblussers over de datum zijn. Ook over het onderhoudscontract van de brandmelders is twijfel gerezen.

Advocaat Goedhart begrijpt niet waarom de verhuurder geen inzage geeft. ,,Als je luxe appartementen verhuurt, mag je verwachten dat de brandveiligheid op orde is. Laat de verhuurders gewoon zien dat het onderhoudscontract klopt.''

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag