Volledig scherm
Het Willem Dreeshuis in Den Haag. © Pieter Broeke003

HWW jaagt klagende nabestaande uit Willem Dreeshuis

De ruzie tussen zorginstelling HWW en de klagende nabestaanden van een oud-cliënt gaat steeds verder. De vrouw die door HWW voor de rechter werd gesleept vanwege boze Facebookberichten, is gisteren het verpleeghuis Willem Drees uitgezet.

Ze ging alleen maar even op bezoek bij een bekende in het Dreeshuis, maar daar werd ze al na vijf minuten uit de kamer gehaald, waarna personeel haar het gebouw uit zette.

Zarah Schouten, die vrijdag door de rechter bevolen werd niet langer negatieve uitlatingen over HWW op Facebook te zetten, heeft volgens HWW een toegangsverbod tot het Dreeshuis. ,,Dat is door de rechter bekrachtigd”, zegt een woordvoerder van de Haagse zorgreus.

Maar in het vonnis staat juist dat het gebiedsverbod dat HWW voor Schouten wilde (omdat ze dan geen personeel kon lastigvallen), een buitensporige eis is. Bovendien trok de rechter het relaas in twijfel over hoe Schouten een verpleegkundige zou hebben lastiggevallen. De advocaat van Schouten laat het er dan ook niet bij zitten. Hij schrijft HWW op hoge poten dat het verbod meteen weg moet.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Celstraf geëist tegen man die gemeentemedewerkster tot bloedens toe sloeg met paraplu

    Celstraf geëist tegen man die gemeenteme­de­werk­ster tot bloedens toe sloeg met paraplu

    Justitie eist 4 maanden cel en 160 uur taakstraf tegen de 26-jarige Clarence W. uit Voorburg. Hij zou op 14 december 2017 met een mes een motoragent hebben bedreigd. Anderhalve maand later mishandelde de verdachte een medewerkster van de gemeente Leidschendam door haar met een paraplu in het gemeentehuis tot bloedens toe te slaan. ,,Verdachte heeft een veel te kort lontje”, sprak de aanklager.
  2. Geen cel maar tbs voor ontoerekeningsvatbare Haagse steker Malek F.

    Geen cel maar tbs voor ontoereke­nings­vat­ba­re Haagse steker Malek F.

    Malek F. (33) is vanmiddag in de rechtbank Schiphol volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard en veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor het neersteken van drie mensen op 5 mei 2018 in Den Haag. Volgens de rechter heeft F. volledig onder invloed van psychose gehandeld. Er was geen sprake van een terroristisch motief, wel handelde F. met voorbedachte rade: hij kocht een mes om ‘zijn duivelsaanbidders’ aan te vallen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag