Volledig scherm
PREMIUM
Damian van der Velden, deelneemster aan het NK ijscarven, en organisatoren Damiano d'Alba en Frans van Eck. © NICO SCHOUTEN

'IJs is materiaal waar je snel vormen in kan zetten'

Lekker hakken in het ijs, dat is zaterdag het credo tijdens het open Nederlands kampioenschap ijscarven naast de Pier in Scheveningen.

De negentien deelnemende teams komen uit binnen- en buitenland en bestaan elk uit twee personen. Mannen en vrouwen nemen het tegen elkaar op voor een hoofdprijs van 1.000 euro.

IJscarver en kunstenares Damian van der Velden uit Den Haag is van plan om samen met George Koeze de Haagse eer letterlijk hoog te houden. ,,We gaan een ijsbeeld maken van meer dan 3 meter hoog, dat ook nog vrij slank is. Dat is een risico, want op de wedstrijddag gaat het niet vriezen", vertelt Damian.

  1. Bruiloftsgast bespuugt beveiligingsbeambte nadat Lamborghini crasht, verhuurder doodziek van incident
    VIDEO

    Bruilofts­gast bespuugt beveili­gings­be­amb­te nadat Lamborghi­ni crasht, verhuurder doodziek van incident

    Een peperdure Lamborghini Huracan van een Utrechtse verhuurder, die onderdeel was van een trouwstoet, is vannacht in botsing geraakt met een busje op de kruising van de Pettendijk en de Lange Kruisweg in Maasdijk. Na de botsing liep het zodanig uit de hand dat een 30-jarige beveiligingsbeambte van het busje werd aangevallen en meerdere keren in haar gezicht werd gespuugd.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag