In de jachthaven van Sas van Gent heeft een ijzeretende bacterie ook schade veroorzaakt aan de damwand. De vrees is dat dit hier ook gebeurt.
Volledig scherm
PREMIUM
In de jachthaven van Sas van Gent heeft een ijzeretende bacterie ook schade veroorzaakt aan de damwand. De vrees is dat dit hier ook gebeurt. © Camile schelstraete

IJzervretende bacterie in water baart zorgen: ‘Dit kan vreselijke gevolgen hebben’

De vondst van een ijzervretende bacterie, in een Belgische haven net over de grens, baart leden van het Hoogheemraadschap Delfland en rederijen in onder meer de Haagse regio zorgen. De bacterie zorgt ervoor dat boten veel sneller roesten dan normaal. Hierdoor kunnen er gaten in boten ontstaan, worden de motoren aangevreten en ook damwanden in de havens lijken niet veilig.

 1. Huurder met drugsverslaving in de wijk? ‘Dit mag nooit gebeuren!’
  de kwestie

  Huurder met drugsver­sla­ving in de wijk? ‘Dit mag nooit gebeuren!’

  Mogen woningcorporaties huurders met zware problemen tussen ouderen en gezinnen plaatsen? Wij vroegen het de lezers van AD Haagse Courant naar aanleiding van problemen in de Bakkersstraat, een nette straat in het Haagse centrum. Waar het leven van bewoners in een nachtmerrie veranderde sinds de komst van een verslaafde buurvrouw. Onze lezers zeggen hierover: ‘Deze mensen horen niet thuis in een gewone wijk.’
  Den Haag
 2. Blauwalgen en bacteriën teisteren zwemplassen: Delfland kijkt naar nieuwe technieken ter bestrijding
  PREMIUM

  Blauwalgen en bacteriën teisteren zwemplas­sen: Delfland kijkt naar nieuwe technieken ter bestrij­ding

  Het is dat het bepaald geen topzomer is, want anders waren liefhebbers van zwemplassen helemáál in de aap gelogeerd. In De Wollebrand in Honselersdijk geldt namelijk een negatief zwemadvies omdat de waterkwaliteit onvoldoende is én bovendien een waarschuwing voor blauwalgen. Het Prinsenbos in Naaldwijk kampt alleen met het laatste. Het Hoogheemraadschap van Delfland doet wat ze kan. ,,Maar het blijft de natuur.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag