Sjaak Bral.
Volledig scherm
PREMIUM
Sjaak Bral. © Frank Jansen

Ik voorspel u: de poller wordt een bedevaartsoord

Column‘Grandioze felicitaties voor onze nummer 1 poller in Nederland’, tettert de World Bollard (poller) Association. ‘Het vijftigste slachtoffer! Jammer dat het geen BMW was maar je kunt niet alles hebben.’ De Wereld Poller Vereniging heeft 115.000 volgers. Dat zijn er flink veel meer dan de poller in Escamp, die ook zijn/haar/hen eigen account op Twitter heeft. D’r hangen nu slingers en bordjes met ‘50’.

 1. Lijdt verdachte horecaman in Haagse corruptieaffaire aan pseudologica fantastica?
  O, O, De Mos

  Lijdt verdachte horecaman in Haagse corruptie­af­fai­re aan pseudologi­ca fantastica?

  Ernst Akyol voelt zich schuldig. Dat mag ook wel. Mede door hem zitten Richard de Mos en co in een nogal lastig parket. ,,Dat is mijn vriend, weer”, verzucht De Mos als in de rechtszaal een belastend gesprek van de man van Zalencentrum De Opera wordt aangehaald. Ook diens partner en medeverdachte Nino Davituliani kan haar ergernis over boude uitspraken van Akyol soms niet onderdrukken.
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?

In samenwerking met indebuurt Den Haag