Heropening Mauritshuis door koningin Beatrix, welkom geheten door minister Brinkman (l.) en prins Johan Maurits (acteur Paul van Gorcum ).
Volledig scherm
PREMIUM
Heropening Mauritshuis door koningin Beatrix, welkom geheten door minister Brinkman (l.) en prins Johan Maurits (acteur Paul van Gorcum ). © Nationaal Archief

Ik wil de koningin een hand geven, maar de minister duwt me opzij

Lieve RachelLeo van der Velde schrijft wekelijks een brief aan kleindochter Rachel (10) waarin hij vertelt over het Den Haag van vroeger en nu. Deze keer in de rubriek Lieve Rachel: de heropening in juni 1987 van het gerestaureerde Mauritshuis waaraan hij spontaan een eigen draai geeft.  

  1. Vijf aanhoudingen rond boerenprotest in Den Haag, volgens politie vier van ‘anti-overheidsgroep’
    met video

    Vijf aanhoudin­gen rond boerenpro­test in Den Haag, volgens politie vier van ‘an­ti-overheids­groep’

    De politie in Den Haag heeft dinsdag vijf personen aangehouden. Een van hen deed mee aan het boerenprotest tegen de stikstofplannen van het kabinet en is opgepakt wegens belediging. Vier anderen die volgens de politie bij een soort ‘anti-overheidsgroep’ lijken te horen, werden aangehouden voor openlijk geweld (twee personen) en belediging (een persoon). De vierde werd aangehouden voor het overtreden van een gebiedsverbod.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag