Volledig scherm
Neil Armstrong op de maan in 1969 © RV -

IMAX-documentaire Apollo 11 over eerste maanlanding straks te zien in Omniversum

Vijftig jaar na de historische stap van Neil Armstrong op de maan is een film over die missie in het Omniversum in Den Haag te zien. 

De IMAX-documentaire Apollo 11 bestaat uit de originele beelden van de ruimtevaartorganisatie NASA. Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins werden op 16 juli 1969 in een raket vanuit Cape Canaveral in Florida naar de maan gelanceerd.

Na vier dagen vliegen landden Armstrong en Aldrin op de maan. Zes uur na aankomst stapte Armstrong uit de capsule en sprak hij de historische woorden ‘een kleine stap voor een mens, maar een reuzensprong voor de mensheid’. Die beelden waren rechtstreeks over de hele wereld te zien. Na bijna een dag stegen Armstrong en Aldrin weer op en voegden zich bij Collins, die was achtergebleven in een baan rond de maan. Samen keerden ze terug en op 24 juli 1969 landden ze in de Grote Oceaan.

Vanaf 21 mei is de film te zien in het Omniversum, op een scherm van 840 vierkante meter met 36 luidsprekers. De anderhalf uur durende film ging een paar weken geleden in de Verenigde Staten in première.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag