Volledig scherm
Zo moet het eruit gaan zien. © Architectenbureau Filip Mens

Impressie: Zo gaat Legoland eruit zien

Op het eerste gezicht lijkt Legoland in Scheveningen misschien een mini-attractiepark te worden, maar niets is minder waar. Op gloednieuwe artist impressions is te zien hoe de toekomstige toeristentrekker eruit gaat zien.

Een ronde gevel, heel veel ramen met gele legoblokjes erin, een dakterras op de eerste etage en een knalgele giraffe voor de deur. Legoland in Scheveningen moet nog gebouwd worden, maar nieuwe artist impressions geven al een aardige indruk van hoe het eruit gaat zien.

Wie die bekijkt, denkt misschien: ‘Maar waar is Legoland dan?’ De begane grond is namelijk enkel een entree. De etage daarboven is een dakterras voor horecagelegenheden. Daar is een logische verklaring voor: ,,Legoland komt in de kelder’’, vertelt architect Filip Mens. Door de attractie onder de boulevard te maken, wordt op een efficïente manier gebruik gemaakt van de weinige ruimte langs het strand.

Dakterras

Om diezelfde reden is gekozen voor een dakterras in plaats van een terras op de boulevard. ,,Daar is ook weinig ruimte. Plaats je daar tafeltjes en stoeltjes, dan belemmer je de doorloop’’, aldus Mens. ,,En met het dakterras creeër je een soort Ibiza-sfeer.’’ Dan nadenkend: ,,Dat is misschien een beetje overdreven, maar je kijkt de hele boulevard en zee over.’’

Hij verwacht dat eind dit jaar wordt gestart met de bouw. Als alles volgens de planning loopt is Legoland in 2019 te bezoeken. 

Volledig scherm
© Architectenbureau Filip Mens

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag