Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP XTRA

In de Grote Marktstraat mag binnenkort niet meer worden gefietst

De Grote Marktstraat is een aantal dagen ‘fietsvrij’. Dat schrijft mediapartner indebuurt Den Haag

Bij wijze van test mag er twee weekeinden lang geen gebruik gemaakt worden van de Grote Marktstraat in het Haagse centrum. Op zaterdag 14, zondag 15 en maandag 16 december, maar ook van zaterdag 21 tot en met maandag 23 december is de Grote Marktstraat verboden voor fietsverkeer.

Gevaarlijk

Dit jaar werden de scooters en bromfietsen al definitief verboden in de drukke winkelstraat, nu lijkt het er dus op dat de gemeente gaat kijken naar de mogelijkheid om de straat af te sluiten voor alle verkeer. Veel winkelend publiek heeft vaak geen idee van de rijweg voor fietsers die (nog steeds) over de Grote Marktstraat gaat, wat vaak leidt tot (bijna) ongelukken. 

Tussen 12.00 en 21.00 uur is de straat de twee weekenden afgesloten voor fietsers om winkelende mensen meer ruimte te geven. De straat zal worden afgezet met hekken. Verkeersregelaars houden een oogje in het zeil.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Plek zoeken op P+R parkeerplaats is ‘kansloos': ‘Voor meer auto's in de stad is geen ruimte’
    PREMIUM

    Plek zoeken op P+R parkeer­plaats is ‘kansloos': ‘Voor meer auto's in de stad is geen ruimte’

    Hij weet dat het kansloos is, maar probeert het deze ochtend toch. Misschien rijdt er net iemand weg, hoopt Chris de Weeze uit Gouda. Maar het P+R-terrein Ypenburg staat ook vandaag weer, zoals verwacht, bomvol. Sommige auto's staan zelfs in de berm of dubbel geparkeerd. ,,Als je hier niet om zeven uur 's morgens bent, ben je kansloos'', roept een voorbijgangster die in de buurt woont.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag