Archiefbeeld uit 1977 na een overval op een postkantoor op de Dierenselaan
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld uit 1977 na een overval op een postkantoor op de Dierenselaan © Jos van Leeuwen

In de jaren zeventig waren gewapende overvallen op postkantoren- en agentschappen schering en inslag

Plaats DelictIn de jaren zeventig waren gewapende overvallen op postkantoren- en agentschappen schering en inslag. De Telegraaf maakte in maart 1973 de balans op: om de andere dag sloegen de criminelen toe, de buit is in totaal 300.000 gulden (gemiddeld 10.0000 gulden per overval), van de 60 daders zijn er 6 gearresteerd. Voor de rubriek Plaats Delict beschrijft Hans Hemmes elke week een plek met een ‘bloederig’ verleden. 

 1. Mariniers maakten in 1974 einde aan koorgijzeling in Scheveningse gevangenis, zonder enig bloedvergieten
  PREMIUM
  Plaats Delict

  Mariniers maakten in 1974 einde aan koorgijze­ling in Schevening­se gevangenis, zonder enig bloedver­gie­ten

  Ruim 47 jaar geleden, 31 oktober 1974, maakten mariniers een einde aan de gijzeling van een koor in de Scheveningse gevangenis. Zonder enig bloedvergieten. ,,Het is waarschijnlijk de eerste keer in de geschiedenis van gijzelingen dat de harde lijn is gevolgd met volledig succes”, zei de politiechef Peijster na afloop. Voor de rubriek Plaats Delict beschrijft Hans Hemmes elke week een plek met een ‘bloederig’ verleden.
 2. Illegaal gokken is van alle tijden: Politie nam 3000 gulden, drie speeltafels en roulettebak in beslag
  PREMIUM
  Plaats Delict

  Illegaal gokken is van alle tijden: Politie nam 3000 gulden, drie speelta­fels en roulette­bak in beslag

  Illegaal gokken is van alle tijden, of het nu gebeurt in een café of online. Toen de casino’s vanwege corona dicht waren, vonden er allerlei activiteiten in huiskamers plaats. Bij een inval aan de Paviljoensgracht zijn in januari 13 mensen aangehouden. Op de tafels lagen kaarten en cash. In februari 2020 werden zelfs acht gokhuizen opgerold. Voor de rubriek Plaats Delict beschrijft Hans Hemmes elke week een plek met een ‘bloederig’ verleden.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag