Wijn-eetbar Bouzy. v.l.n.r. Sommelier Charlotte, Chefkok Luc, Eigenaar Bas en Kok No‘lle.
Volledig scherm
PREMIUM
Wijn-eetbar Bouzy. v.l.n.r. Sommelier Charlotte, Chefkok Luc, Eigenaar Bas en Kok No‘lle. © Frank Jansen

In deze wijn-en eetbar tonen fanatieke wijnliefhebbers én bourgondische kok zich van hun beste kant

Gouden PollepelNeem twee fanatieke wijnliefhebbers, voeg daar een bourgondische kok aan toe en je hebt een ijzersterke formule voor weer een wijnrestaurant. Zo geschiedde in de Haagse Prinsestraat. Een heerlijke plek. Alleen die tafeltjes? Deze week in de rubriek De Gouden Pollepel: Bouzy.

  1. Van naoorlogse club met twaalf leden naar iconisch honkbalbolwerk: ‘Uiteindelijk kom je hier altijd terug’
    PREMIUM
    70 jaar Storks

    Van naoorlogse club met twaalf leden naar iconisch honkbalbol­werk: ‘Uiteinde­lijk kom je hier altijd terug’

    In een sport waarin bijna alle Haagse clubs zijn afgedropen, heeft Storks de formule gevonden om een homerun te slaan. De club bestaat zeventig jaar en is de vaandeldrager van het honk- en softbal in de Residentie geworden. De familie Droog haalt anekdotes op vertelt wat Storks zo bijzonder maakt. ,,Je zou eigenlijk slachtofferhulp moeten bellen, haha.”
  2. Huisarts heeft nog amper tijd voor de patiënt: ‘Dan word ik wakker en denk ik: helemaal vergeten terug te bellen’
    PREMIUM

    Huisarts heeft nog amper tijd voor de patiënt: ‘Dan word ik wakker en denk ik: helemaal vergeten terug te bellen’

    Huisartsen pikken de hoge werkdruk niet langer en eisen in een manifestatie, op 1 juli in Den Haag, dat de minister Ernst Kuipers er wat aan doet. De huisartsenzorg dreigt hoe langer hoe meer zelf ziek te worden. Drie huisartsen delen hun zorgen. ,,Het is rennen, vliegen, hollen. ’s Nachts word ik wakker en denk ik: ik ben die patiënt helemaal vergeten terug te bellen.’’

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag