Volledig scherm
© Gemeente Den Haag

In het zwembad Zuiderpark is het vaker foute boel

In het Zuiderparkbad is al langer sprake van een stijgend aantal overlastincidenten, erkent de gemeente na ophef over intimidatie en aanrandingen: 'We moeten dit de kop indrukken'.

Het Zuiderparkbad is al 'geruime tijd' een negatieve uitschieter als het gaat om overlastmeldingen. Hoe dat kan en wat eraan moet gebeuren, wordt snel uitgezocht, aldus PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh. ,,Hier zijn meer incidenten dan bij onze andere baden, dus die moeten we als de wiedeweerga de kop indrukken.''

De veiligheid in de zwembaden staat bovenaan de politieke agenda na een brandbrief  van badpersoneel over scheldpartijen, agressie en aanrandingen door groepen jongeren in het Zuiderparkbad: ,,Jonge meiden zijn niet veilig. Je waant je in oorlogsgebied'', schrijven de klokkenluiders. 

Alleen al dit jaar hebben tien bezoekers een zwemverbod gekregen voor scheldpartijen, intimidatie en overlast. Er zijn twee meldingen bekend van aanranding. 

Onzin
Baldewsingh erkent dat er problemen zijn, maar bestrijdt het beeld alsof het bijna dagelijks raak is: ,,Dat is de grootste onzin. En dat de politie daar dagelijks of wekelijks zou moeten ingrijpen is ook niet waar. Nu zeggen: het is allemaal kommer en kwel en onveilig, nee!'' Er is extra beveiliging bij het zwembad. Andere maatregelen, zoals een strenger toegangssysteem, worden onderzocht. Eerst gaan gemeente en politie de incidenten nog analyseren.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag